Monday, October 27, 2008
Bread pudding
PUDING ROTI
Bahan A:
500 ml susu segar/fresh milk
8 keping roti (gardenia/high 5)
Bahan B:
4 sudu besar gula halus ( boleh tambah 1-2 sudu kalau nak manis)
2 sudu besar butter
2 biji telur ayam
1 sudu teh esen vanilla
1 sudu besar tepung jagung
me tambah: 1/2 sudu teh serbuk kayu manis.. 1/2 cawan badam cincang
Bahan C:
2 sudu besar kismis hitam
Cara:
1. Hancurkan /koyakkan roti dan rendam dalam susu 1/2 jam
2. Kacau dan gaul rata bahan B.
3. Masukkan kismis dan tuangkan kedalam loyang.
4. Bakar dalam suhu 180'C selama 30 minit/masak.
SOS KASTARD
Bahan:
1 tin susu cair
1 sudu besar tepung kastard
2 sudu besar gula
cara:
masukkan semua bahan lam periuk, panaskan dalam api kecil gaul hingga pekat macam sos.
di makan bersama puding roti.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment