Thursday, November 20, 2008
Udang Lada Hitam
Udang Lada Hitam
1/2kg udang - bersihkan - gaulkan dgn kunyit & garam - goreng sebentar
1 tube silken tofu - potong2 - gaul dgn tepung jagung & goreng
1sm lada hitam - tumbuk kasar2 (kalau nk pedas boleh tambah)
2sm sos lea n perin
2sm tomato sos
1sm sos seasoning maggie
garam, gula & perasa
3 ulas bawang kecil - hiris
2 ulas bawang putih - cincang
1-2 batang lada merah - potong 1cm
1 bj green pepper - potong cube kasar2
2-3 batang jagung muda - potong2
1 bj tomato - potong baji
beberapa potong brocolli
Cara:
panaskan sedikit minyak, tumis bawang kecil n bawang putih hingga wangi, masukkan ketiga2 sos n lada hitam, kalau terlalu pekat tambahkan 1sm air.
masukkan garam, gula n perasa. Masukkan udang n bahan2 yg lain balik2kan sebentar n di angkat - siap utk di makan
kalau gunakan ikan
Isi ikan di potong anggaran 2"
sedikit tepung jagung
sedikit serbuk lada putih
putih telur
semua bahan2 atas di satukan n di goreng.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment