Saturday, July 21, 2012

RAMADHAN 2012


Day 1

Bawang goreng mesti ada dlm bulan Ramadhan, utk menambah selera dan aroma masakkan bila d tabor d atas juadah yg memerlukan nya



Bubur lemak daging, ni mesti utk hubby slepas makan kurma



1st main menu for Ramadhan 2012, roti naan, ayam thandoori & salad



ni juga hb fevret, puding suji.........


PUDING SUJI
2 senduk semolina flour
500 ml air
3 sendok susu cair
3 sudu makan susu pekat
2-1/2 sudu makan gula
sedikit pewarna kuning
sedikit vanilla essence

hiasan:
badam - bakar sedikit
kismis

satukan semua bahan2 no. 1-7 - Masakkan d atas api yg sederhana, sambil di kacau.... hingga ianya mendidih (saperti masak custard), tutup api dan terus tuang ke acuan atau apa2 bekas, taburkan dgn badam n kismis n sejukkan!!!!


1 comment:

Esma said...

Tidak pakai minyak ke for puding suji?