Saturday, July 21, 2012
RAMADHAN 2012
Day 1
Bawang goreng mesti ada dlm bulan Ramadhan, utk menambah selera dan aroma masakkan bila d tabor d atas juadah yg memerlukan nya
Bubur lemak daging, ni mesti utk hubby slepas makan kurma
1st main menu for Ramadhan 2012, roti naan, ayam thandoori & salad
ni juga hb fevret, puding suji.........
PUDING SUJI
2 senduk semolina flour
500 ml air
3 sendok susu cair
3 sudu makan susu pekat
2-1/2 sudu makan gula
sedikit pewarna kuning
sedikit vanilla essence
hiasan:
badam - bakar sedikit
kismis
satukan semua bahan2 no. 1-7 - Masakkan d atas api yg sederhana, sambil di kacau.... hingga ianya mendidih (saperti masak custard), tutup api dan terus tuang ke acuan atau apa2 bekas, taburkan dgn badam n kismis n sejukkan!!!!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
Tidak pakai minyak ke for puding suji?
Post a Comment